MENY VÅREN 2023

"Barnehagen kan bidra til å fremme et variert og sunt kosthold blant barn ved å servere grønnsaker, frukt og bær, grove brød- og kornprodukter, bønner, linser, erter og nøtter, fisk, magert kjøtt, magre meieriprodukter og matoljer og flytende/myk margarin. Barnehagen bør begrense bruk av rødt kjøtt og bearbeidede kjøttprodukter, salt og sukker." Helsedirektoratet

MENY – VÅR 2023

Skogkanten barnehage serverer lunsj hver dag. Vi baker brød fire dager i uka og har varm mat en gang i uka. Under er meny fordelt på ukene i høst. Vi er opptatt av hele måltidet, og at barna skal oppleve måltidet som noe positivt i tillegg til å bli tilbudt variert kost. Skogkanten serverer tilsvarende ordinær kost, med pålegg som barna er kjent med. Det er fiskepudding, makrell i tomat, leverpostei, ulike smøreoster, gulost, brunost, salami, svartpølse og prim. Vi tilbyr i tillegg, paprika, salat, agurk og tomat til smøremåltidene, og serverer frukt til ettermiddagen hver dag. I tillegg til brød, kan barna velge knekkebrød. Barna får tilbud om melk og vann til måltidene. De får kun servert saft til spesielle anledninger som kan telles på en hånd i løpet av året. Vi serverer frukt til karneval og påske i tillegg til påskefrokost med foreldre. Saftis serveres til 17. mai og ruskendagen, samt at vi har noe liggende i fryseren til sommeren og varme dager.  

1. Fiskepinner med potetbåter og grønnsaker
2. Grillpølser og lomper. (Vinter aktivitetsdag)
3. Kjøttpudding m/potetmos, fløtesaus og brokkoli
4. Kyllingwok m/nudler og wokblanding
5. Vi lager mat på Samisk vis – Samefolkets dag
6. Fiskekaker i brød med salat
7. Pølser og lompe (Karneval)
8. Fiskegrateng m/ torsk og grønnsaker
9. Taco m/mais, agurk, tomat, paprika, kjøttdeig og ost
10. Påskefrokost onsdag og torsdag – vi inviterer foreldrene
11. Påskeferieuke
12. Skinkegrateng m/ grønnsaker (amerikansk blanding)
13. Biff stroganoff m/ potetmos
14. Pizza
15. Fiskegrateng m/poteter og grønnsaker
16. Karbonader m/ovnsstekte poteter og grønnsaker
17. Fiskepudding hvitsaus, grønnsaker og skjell
18. Ruskendag: Vi koser oss ute i det fri med no` godt (Hamburgere)
19. Kjøttkaker m/brunsaus, poteter og grønnsaker
20. Vi feirer 17. mai med pølse og lompe
21. Wok med skinkestrimler og ris
22.Tomatsuppe med mye makaroni og pølsebiter
23. Risengrynsgrøt
24. Laks m/ stekt ris og grønnsaker
25. Lapskaus.
26. Pitabrød m/salat, skinke og ost