MENY VÅREN 2025

"Barnehagen kan bidra til å fremme et variert og sunt kosthold blant barn ved å servere grønnsaker, frukt og bær, grove brød- og kornprodukter, bønner, linser, erter og nøtter, fisk, magert kjøtt, magre meieriprodukter og matoljer og flytende/myk margarin. Barnehagen bør begrense bruk av rødt kjøtt og bearbeidede kjøttprodukter, salt og sukker." Helsedirektoratet

MENY – VÅR 2025

Skogkanten barnehage serverer lunsj hver dag. Vi baker brød fire dager i uka og har varm mat en gang i uka. Under er meny fordelt på ukene i høst. Vi er opptatt av hele måltidet, og at barna skal oppleve måltidet som noe positivt i tillegg til å bli tilbudt variert kost. Skogkanten serverer tilsvarende ordinær kost, med pålegg som barna er kjent med. Det er fiskepudding, makrell i tomat, leverpostei, ulike smøreoster, gulost, brunost, salami, svartpølse og prim. Vi tilbyr i tillegg, paprika, salat, agurk og tomat til smøremåltidene, og serverer frukt til ettermiddagen hver dag. I tillegg til brød, kan barna velge knekkebrød. Barna får tilbud om melk og vann til måltidene. De får kun servert saft til spesielle anledninger som kan telles på en hånd i løpet av året. Vi serverer frukt til karneval og påske i tillegg til påskefrokost med foreldre. Saftis serveres til 17. mai og ruskendagen, samt at vi har noe liggende i fryseren til sommeren og varme dager.  

 1. Fiskepinner med potetbåter og grønnsaker

 

2. Grillpølser og lomper. (Vinter aktivitetsdag)

 

3. Kjøttpudding m/potetmos, fløtesaus og brokkoli

 

4. Kjøttdeig m/nudler og wokblanding

 

5. Fiskekaker i brød med salat

 

6. Vi lager mat på Samisk vis/ Samefolkets dag med VILTi og potetmos (BIERGOGÁHKUT FUOÐÐOSOVSSAS)

 

7. Pølser og lompe (Karneval)

 

8. Fiskegrateng m/ torsk og grønnsaker

 

9. Taco m/mais, agurk, tomat, paprika, kjøttdeig og ost

 

10. Skinkegrateng m/ grønnsaker (amerikansk blanding) og makaroni

 

11. Biff stroganoff m/ ris

 

12. Fiskegrateng m/poteter og grønnsaker

 

13. Karbonader m/ovnsstekte poteter og grønnsaker

 

14. Pizza

 

15. Påskefrokost onsdag og torsdag – vi inviterer foreldrene

 

16. Påskeferieuke

 

17. Fiskepudding hvitsaus, grønnsaker og skjell

 

18. Ruskendag: Vi koser oss ute i det fri med no` godt (Hamburgere)

 

19. Kjøttkaker m/brunsaus, poteter, grønnsaker og tyttebærsyltetøy

 

20. Vi feirer 17. mai med pølse og lompe

 

21. Lasagne med kjøttsaus

 

22.Tomatsuppe med mye makaroni og pølsebiter

 

23. Risengrynsgrøt

 

24. Laks m/ stekt ris og grønnsaker

 

25. Tacogryte eller lapskaus

 

26. Pitabrød m/salat, skinke og ost