MENY – VÅR 2024
Skogkanten barnehage serverer lunsj hver dag. Vi baker brød fire dager i uka og har varm mat en gang i uka. Under er meny fordelt på ukene i høst. Vi er opptatt av hele måltidet, og at barna skal oppleve måltidet som noe positivt i tillegg til å bli tilbudt variert kost. Skogkanten serverer tilsvarende ordinær kost, med pålegg som barna er kjent med. Det er fiskepudding, makrell i tomat, leverpostei, ulike smøreoster, gulost, brunost, salami, svartpølse og prim. Vi tilbyr i tillegg, paprika, salat, agurk og tomat til smøremåltidene, og serverer frukt til ettermiddagen hver dag. I tillegg til brød, kan barna velge knekkebrød. Barna får tilbud om melk og vann til måltidene. De får kun servert saft til spesielle anledninger som kan telles på en hånd i løpet av året. Vi serverer frukt til karneval og påske i tillegg til påskefrokost med foreldre. Saftis serveres til 17. mai og ruskendagen, samt at vi har noe liggende i fryseren til sommeren og varme dager.
1. Fiskepinner med potetbåter og grønnsaker
2. Grillpølser og lomper. (Vinter aktivitetsdag)
3. Kjøttpudding m/potetmos, fløtesaus og brokkoli
4. Kjøttdeig m/nudler og wokblanding
5. Fiskekaker i brød med salat
6. Vi lager mat på Samisk vis/ Samefolkets dag med VILTi og potetmos (BIERGOGÁHKUT FUOÐÐOSOVSSAS)
7. Pølser og lompe (Karneval)
8. Fiskegrateng m/ torsk og grønnsaker
9. Taco m/mais, agurk, tomat, paprika, kjøttdeig og ost
10. Skinkegrateng m/ grønnsaker (amerikansk blanding) og makaroniFiskegrateng m/poteter og grønnsaker
11. Biff stroganoff m/ ris
12. Påskefrokost onsdag og torsdag – vi inviterer foreldrene
13. Påskeferieuke
14. Pizza
15. Fiskegrateng m/poteter og grønnsakerPåskeferie ukeFiskeboller m/poteter, hvitsaus og kokte gulrøtter
16. 15. Karbonader m/ovnsstekte poteter og grønnsaker
17. Fiskepudding hvitsaus, grønnsaker og skjell
18. Ruskendag: Vi koser oss ute i det fri med no` godt (Hamburgere)
19. Kjøttkaker m/brunsaus, poteter, grønnsaker og tyttebærsyltetøy
20. Vi feirer 17. mai med pølse og lompe
21. Lasagne med kjøttsaus
22.Tomatsuppe med mye makaroni og pølsebiter
23. Risengrynsgrøt
24. Laks m/ stekt ris og grønnsaker
25. Tacogryte eller lapskaus
26. Pitabrød m/salat, skinke og ost