Fellessamling og fredagspizza

Vennskap og lek var tema på fellessamling i dag, og barna viste stor empati med Rebecca som ikke fikk være med på leken.

Thomas og Emma sitter og leker med duplo og Rebecca spør om å få være med på leken. Barna sier ja, men Rebecca blir veldig ivrig og ødelegger det som Thomas og Emma har bygget. Spørsmål ble stilt til barna - Var dette greit, når Rebecca faktisk fikk være med på leken? Hva kunne Rebecc ha gjort annerledes? 

Barna kom med mange fine forslg, de sa at hun ikke måtte ødelegge leken, men heller spørre om å få være med å bygge. Hun burde spørre hva de bygde i stedet. 

Rebecca dro seg tilbake, men kom tilbake for å spørre om å få være med å leke. da sa Thomas og Emma nei. Rebecca begynte å "gråte" og hun spurte barna - "hva skjedde nå?" Barna syntes synd på Rebecca og ville trøste henne - det ble timeout i samlingen med mange klemmer til Rebecca. 

Hva kunne Thomas og >Emma ha gjort og hva kunne Rebecca ha gjort hvis hun ikke fikk være med? Barna foreslo at Rebecca skulle hente en voksen. Kanskje fikk ikke Rebecca være med fordi hun ødela leken forrige gang. 

Siste forsøk for Rebecca å spørre om å få være med, sa Thomas og Emma ja, og alle tre lekte fint sammen. Spørsmål til barna var - var dette fint for alle sammen? Ja det er fint når alle kan leke sammen og være VENNER:) Samlingen ble avsluttet med sangen "Stopp ikke mobb".

Til lunsj etter fellessamling ble det servert fredagspizza - her er kokken Wenche i full gang med å lage verdens beste pizza:)